top of page

De power Week

Ga jij door de week zonder doel? Weet jij wat jou kracht en energie geeft? Weet jij wat jou tegenhoud, naar beneden trekt en er voor zorgt dat je niet gedaan krijgt wat je graag gedaan zou willen krijgen? Een mooi concept om dit te tracken is het opstellen van jouw eigen "Power Week".


Wat is een Power Week?

Kan jij je een moment, dag of week herinneren dat je enorm gemotiveerd was? Dat je alle taken van je to-do list afstreepte en met enorm veel plezier je werk deed? Je barste van energie, je straalde, je was helemaal in jouw element. Dat gevoel, dat is kracht, dat is de kern van de power week.


Een Power Week is voor iedereen anders. Het is een overzicht van wat er voor jou zorgt (als je je er aan houd) dat jij gedurende de week de beste versie van jezelf bent, dat je zelfverzekerd bent en resultaten behaalt!


Jouw Power Week deel je op in 3 verschillende categorieën:

  • Personal/ lifestyle

  • Mindset

  • Professional

Binnen deze 3 categorieën ga je kijken wat er echt belangrijk is voor jou.

Wat zorgt er voor dat jij gefocust, gemotiveerd en gedreven bent om te doen wat jij graag wilt doen?

Wanneer voel jij je op je aller best?

Wanneer lukt het jou om al jouw taken af te vinken?

Wanneer voel jij je het meest zelfverzekerd en geïnspireerd?

Hoe ziet een succesvolle week er voor jou uit?

Wat doe jij elke dag om er voor te zorgen dat je groeit als persoon en in je werk?


Personal/ lifestyle

Onder deze categorie kan je alles mee nemen wat betrekking heeft op jou als persoon en jouw lifestyle. Denk aan hoe laat je wakker word, hoe laat je gaat slapen, de kwaliteit van je voeding, de kwaliteit van je slaap, de kwaliteit van je training, de tijd die je spendeert met vrienden en familie en de tijd die jij besteed aan andere dingen dan werk.


Mindset

Alles wat betrekking heeft met jouw mentale gezondheid/ gesteldheid valt hier onder. Bedenk voor jezelf: Wanneer heb ik nou echt een rustig moment om even in stilte na te denken? Wanneer kan ik op een dagelijkse basis mijn dankbaarheid uiten naar mensen of opschrijven? Waar raak ik diep door geïnspireerd? Hoe begin ik elke dag? Hoe sluit ik elke dag af? Hoe gedraag ik mij rondom andere mensen en hoe behandel ik andere mensen?


Door deze en nog meer vragen te beantwoorden voor jezelf kan je een sterke basis zetten voor jouw mindset van jouw power week!


Professional

Of je nou werkt voor een baas of dat je je eigen bedrijf runt, of wellicht beide, het is enorm belangrijk om ook op professioneel gebied voor jezelf duidelijk te hebben waar je kracht en energie uit haalt. Een enorm groot deel van onze dagbesteding gaat uit naar werk. Dus doen wat je belangrijk, leuk, motiverend en inspirerend vind is echt heel belangrijk en dat reflecteert zich ook weer op elk ander aspect van jouw leven.


Stel jezelf vragen zoals:

Hoeveel uur kan ik werken? Welke doelen zet ik op mijn werk? Hoeveel tijd investeer ik in mijn educatie?


Een compleet voorbeeld van een powerweek

Zorg er voor dat je jezelf verantwoordelijk houd! Je kan elke week bijvoorbeeld tracken met een power week score zodat je een overzicht creëert van hoe je weken zijn verlopen. Onthoud, elke dag en elke week is weer een nieuw moment om jezelf te verbeteren!

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

GAAN WIJ SAMEN NAAR JOUW 2.0 VERSIE?

bottom of page